Τά χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν την νύχτα των χριστουγέννων,η χορωδία και η φιλαρμονική Αυλιωτών.
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011
Πανήγυρις Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αυλιωτών Κέρκυρας 2011
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2011 ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ&ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
Γιά άλλη μιά χρονιά στον Ι.Ναό Ταξιαρχών&Αγίου Σπυρίδωνος Αυλιωτών,εορτάστηκε με ξεχωριστη λαμπρότητα η εορτη του πρωτοκύριακου,μέ τήν καθιερωμένη,λιτάνευση τής Ι.Εικόνος του Αγίου Σπυριδωνος στο προαύλιο του Ναού,είς ανάμνησι θαύματος οπου ο προστατης τής Κέρκυρας,Αγιος Σπυρίδων,το έτος 1673,έσωσε το νησί της Κέρκυρας από την επιδημία της πανώλης, και τον ευχαριστεί για τις αέναες ευεργεσίες του προς τους κατοίκους του και προς τον κόσμο ολόκληρο. Για το πότε ακριβώς άρχισε η επιδημία και πόσο κράτησε, δεν γνωρίζουμε πολλά. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, σταμάτησε απότομα τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου του 1673.
Επί τρεις νύκτες οι κάτοικοι έβλεπαν επάνω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τη μορφή του Θαυματουργού Αγίου και Προστάτη τους με το σταυρό στο χέρι να καταδιώκει το θανατικό. Από την ίδια χρονιά καθιερώθηκε η Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου κατά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο)
Επί τρεις νύκτες οι κάτοικοι έβλεπαν επάνω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τη μορφή του Θαυματουργού Αγίου και Προστάτη τους με το σταυρό στο χέρι να καταδιώκει το θανατικό. Από την ίδια χρονιά καθιερώθηκε η Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου κατά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο)
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ & ΔΑΜΙΑΝΟΥ (των εξ Ασίας) 1/11/2011
Πανηγυρικά εορτάστηκε τήν 1 Νοεμβρίου 2011 η μνήμη των Αγίων Αναργύρων ,στον ομώνυμο κτιτορικό Ναό τής Ενορίας Αυλιωτών,πολλοί πιστοι συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, «ιατρών σωμάτων και ψυχών ημών»…
Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός,όπου η Εκκλησία μας τιμά τήν μνήμη τους τήν 1 Νοεμβρίου κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων.
Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού. Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι' αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι' αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι. Πολλοί ασθενείς που θεραπεύθηκαν ήθελαν να τους ευχαριστήσουν. Αλλά αυτοί, δε δέχονταν τις ευχαριστίες και απαντούσαν με τον ορθό λόγο της Αγίας Γραφής: «Ἡ εὐλογία καὶ ἡ δόξα καὶ ἡ σοφία καὶ ἡ εὐχαριστία καὶ ἡ τιμὴ καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ ἰσχὺς τῷ Θεῷ ἡμῶν εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων» (Αποκάλυψη Ιωάννου, ζ' 12). Δηλαδή, όλος ο ύμνος και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς, ανήκει στο Θεό μας, στους αιώνες των αιώνων.
Έτσι ταπεινά αφού διακόνησαν σε όλη τους τη ζωή τον πλησίον, πέθαναν ειρηνικά και ετάφησαν στην τοποθεσία Φερεμά.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)